Ölmarinaerade revbensspjäll
Hemmakock

Ölmarinaerade revbensspjäll

45 minEnkelt
527,50 kr
4 portioner73,16 kr per portion
Tips: Till dessa smakrika revbensspjäll passar Ajvar alldeles utmärkt. För 4 personer räcker 150 g Ajvar gott och väl. Du kan servera Ajvar ensam eller blanda ut med 0,5 dl matlagningsgrädde.

Tillbehör
150 gAjvar
600 gPotatis Fast
Sallad
1 krmSalt Fint
400 gSalladslök
3 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
3 mskÄppelcidervinäger
1 kgRevbensspjäll
1 mskPiffi Allkrydda
1 dlFolköl 3,5 %
Instruktioner
1

Dela revbenen i mindre bitar, krydda med Vegeta och häll sedan över ölen. Låt sedan stå svalt i minst 30 minuter.

Förbered salladen under tiden genom att skära salladslöken i tunna strimlor och blanda med olja, vinäger, salt och svartpeppar.

Skala och skiva potatisen. Strö över salt och baka i ugnen.

Ta ur revbensspjällen ur marinaden och grilla direkt på grillen eller i grillpanna tills dem får en fin färg på alla sidor. Låt dem grillas på relativt låg värme så de inte bränns.

Servera de grillade revbensspjällen med potatis och salladslöken.

Alla recept från Podravka. http://www.podravka.com