Nöt- och ostkex med tomatmarmelad

Nöt- och ostkex med tomatmarmelad

2 tEnkelt
229,65 kr
8 portioner17,06 kr per portion
Nöt- och ostkex med tomatmarmelad

Kex
1 krmSalt Fint
25 gHasselnötter
2 krmSvartpeppar
75 gRiven Sveciaost
2 dlRågsikt
1,5 tskStrösocker
100 gMat & Bak Smör
Marmelad
1 kgVanliga Tomater
3 gVaniljstång
1 kgStrösocker
2 stCitron
Instruktioner
1

Kex Blanda de torra ingredienserna samt ost och kryddor i en matberedare eller i en hög på bakbordet. Tillsätt smöret skuret i småbitar. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Rulla den till en smal rulle, ca 4 cm i diameter. Låt den ligga kallt en stund. Värm ugnen till 200°C. Skär degrullen med en vass kniv i 3-4 mm tjocka skivor. Lägg dem på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen, 10-12 min. Gott till glögg och extra festligt med små oliver och lite marmelad.

Marmelad: Dela tomaterna och skär bort "roten". Tvätta citrusfrukterna, dela dem och skär i halvmånar. Dela och skrapa vaniljstången. Blanda alla ingredienser och koka marmeladen 2-3 timmar på svag värme. Rör så att marmeladen inte fastnar i botten. Färdigt!