Mozzarellafylld kycklingfilé med ugnsbakade körsbärstomater

Mozzarellafylld kycklingfilé med ugnsbakade körsbärstomater

30 minEnkelt
386,60 kr
4 portioner80,25 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v30)Festlig och lättlagad kycklingrätt.

Sallad
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stRuccolasallat
0,5 dlOlivolja
2 krmFlingsalt
0,5 dlBalsamvinäger
Ugnsbakade tomater
1 tskFlingsalt
4 klyftaVitlök Vanlig
500 gKörsbärstomater
0,5 dlOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlBalsamvinäger
Mozzarellafylld kyckling
1 mskBasilika - torkad
125 gMozzarellaost
1 tskFlingsalt
1 krmSvartpeppar Malen
600 gFärsk kycklingfilé
Till servering
4 dlCouscous
Instruktioner
1

Värm ugnen till 250°C.

Tillred couscous enligt förpackningens anvisningar. Tillsätt gärna en buljongtärning till kokvattnet. Skölj körsbärstomaterna. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Lägg tomaterna i en ugnsfast form tillsammans med vitlök, olivolja och balsamvinäger. Salta och peppra. Ställ in i ugnen i ca 5 minuter.

Skär/dela varje kycklingfilé på bredden till två tunna skivor. Skär mozzarellan i 8 tunna skivor. Lägg en mozzarellaskiva på varje kycklingskiva. Strö basilika över och rulla ihop. Salta och peppra. Placera kycklingrullarna med skarven nedåt ovanpå tomaterna i formen. Sänk värmen till 225°C och fortsätt steka ca 15-20 minuter eller tills kycklingen är klar.

Skölj och arrangera salladen. Smaksätt med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.

Servera salladen till den ugnsbakade kycklingen, tomaterna och couscousen.