Morotslimpa
Hemmakock

Morotslimpa

45 minEnkelt
101,75 kr
1 portion39,44 kr per portion
Ett nyttigt och lättbakat matbröd!

1,5 tskStrösocker
4 mskFlytande Smör och Margarin
50 gJäst Original
6 dlVatten
2 mskStröbröd
450 gVanliga morötter
4 mskLinfrö
770 gRågsikt, (14 dl)
3 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Smula jästen (vanlig jäst med blå text) i en degbunke och lös det i lite av det ljumma vattnet.

2

Tillsätt resten av vattnet, flytande smör, tillsätt salt, socker och riven morot.

3

Tillsätt mjölet lite i taget och rör ordentligt innan degen får jäsa övertäckt med bakduk ca 45 minuter.

4

Blanda linfrö med ströbröd. Smöra två avlånga bakformar, ca 1,5 l, "bröa" formarna med ströbrödsblandningen. Häll över degen direkt i en avlång teflonform och låt jäsa ytterligare 25 minuter.

5

Grädda i 200 grader ca 40-45 minuter.

6

Brödet ska lätt släppa från formen om det är färdigt, grädda hellre några minuter för länge än motsatsen. Ta ut bröden ur formarna och låt svalna på galler.

Hoppas det smakar!