Mjuk glutenfri pepparkaka

Mjuk glutenfri pepparkaka

1 tEnkelt
353,70 kr
4 portioner8,76 kr per portion
Det är härligt att kring jul fullkomligt frossa i julkryddor, tycker vi. Till sin fulla rätt kommer den mjuka pepparkakan när den serveras tillsammans med vispad grädde och rårörda lingon, en perfekt dessert en kall vinterkväll. Fler recept: Pepparkakor, Mjuk pepparkaka, Mjuk pepparkaka - lchf

1 krmNejlikor Malda
0,5 dlStandardmjölk
50 gMajsmjöl
55 gMajsstärkelse
3 stÄgg
180 gFarinsocker
1 tskIngefära Malen
1,5 tskBakpulver
2 tskKardemumma Mald
1 tskFiberhusk
1 mskVaniljsocker
1 tskKanel Malen
75 gMat & Bak Smör
40 gMandelmjöl
Instruktioner
1

• Värm ugnen till 200 grader. • Vispa ägg och farinsocker pösigt med elvisp, det tar ca 5 minuter. • Smält smöret. • Vispa ner samtliga ingredienser i ägg- och sockerblandningen, inklusive smöret. • Häll smeten i en smord sockerkaksform och grädda i ca 40 minuter. • Låt kakan svalna.

Grädda kakan i en rund form och dela den sedan på mitten, fyll med rårörda lingon och täck tårtan med vispad grädde. Dekorera med lingon och marsipanfigurer och servera som en tårta.