Marockansk gryta med quorn, surkål och rostat bröd
Mari Bergman

Marockansk gryta med quorn, surkål och rostat bröd

30 minEnkelt
288,05 kr
4 portioner32,21 kr per portion
En vegetarisk marockans gryta med mustig härlig smak. Gör gärna dubbel sats och frys in!

Gryta
2 klyftaVitlök Vanlig
370 gKrossade Tomater
2,5 tskSpiskummin
2 tskPaprikakrydda
1 stGul lök
3 krmSvartpeppar Malen
1 tskStrösocker
0,5 tskSalt Fint
300 gVanliga morötter
300 gVegetarisk Färs
2 mskOlivolja
1 stGrönsaksbuljong
1 mskFärsk ingefära
2 tskCurry
4 dlVatten
2 mskTomatpuré
390 gKikärtor Kokta
Tillbehör
1 stLantbröd
1 dlSurkål
2 dlCreme Fraiche Naturell
Instruktioner
1

Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Skala och skär morötterna i slantar.

2

Hetta upp en stor kastrull med olivoljan och fräs lök, vitlök ,ingefära och morötter utan att det tar färg. Tillsätt färsen, krossade tomater, vatten, tomatpuré, spiskummin, paprikapulver, curry, socker, buljong, salt och peppar. Tillsätt kikärtor. Blanda runt ordentligt och låt grytan puttra på svag värme under lock ca 10 min.

3

Tillbehör: Skär brödet i trekanter. Rosta skivorna i en brödrost eller stek dem i en panna med lite olja eller smör.

Servera grytan tillsammans med surkål en klick crème fraiche och stekt/rostat bröd.

Näringsvärde: Kcal: 548 Fett: 18 g Protein: 24 g Kolhydrater: 68 g

Bild:

Linnea Swärd