Malins kyckling i sötsur dillsås med vårliga grönsaker
Malin Söderström

Malins kyckling i sötsur dillsås med vårliga grönsaker

45 minEnkelt
323,60 kr
4 portioner55,13 kr per portion
Malin Söderströms kyckling i dillsås. Du kokar din egen goda buljong som verkligen ger rätten sin perfekta smak och mustighet. (Tastelines matkasse v17 2016)

Till buljongen
1 mskSalt Fint
0,5 mskVitpeppar Hel
0,5 stDill - färsk
1 stGul lök
900 gKycklinglårfile Färsk
0,5 stPurjolök
2 stLagerblad
1 stVanliga morötter
2 lVatten
Tillbehör
300 gVanliga morötter
1 krmSalt Fint
250 gSparris Färsk
700 gPotatis Fast
Till såsen
1 krmVitpeppar Malen
1 krmSalt Fint
2 mskÄttika
25 gMat & Bak Smör
1 dlVispgrädde
0,5 stDill - färsk
3 mskVetemjöl
2 mskStrösocker
Instruktioner
1

Buljong: Skölj och hacka dill till såsen men spara stjälkarna till buljongen. Skala lök och morot och skär dem i stora bitar. Skölj och skär purjolöken i bitar. Koka upp vatten med grönsaker, kryddor och dillstjälkar till en god buljong.

2

Lägg ned kycklingen och låt den sakta koka i ca 20 min. Lyft upp kycklingen med en hålslev, sila och spara buljongen och täck köttet med plastfilm så att det inte torkar.

3

Tillbehör: Skala potatis och morötter och skär bort det träiga på sparrisen. Koka potatis och morötter i lättsaltat vatten. Lägg ner sparrisen precis innan servering så att den bara får koka med ca 1 minut.

4

Sås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull, rör ned mjölet så att det blandas väl. Mät upp 1 l silat kokspad, slå en liten skvätt över så att det får koka in i redningen. Späd på med resterande liter kokspad och grädde och låt koka samman i 10 min. Smaka av såsen med salt, vitpeppar från kvarn, ättika och socker.

5

Vänd ned kyckling och den hackade dillen i såsen.

Servera kycklingen med de vårliga grönsakerna.

Näringsvärde: Kcal: 571 Fett: 23 g Protein: 46 g Kolhydrater: 41 g

Bild:

Linnea Swärd