Magnus Carlssons spagetti med handskalade räkor

Magnus Carlssons spagetti med handskalade räkor

30 minEnkelt
260,65 kr
4 portioner46,78 kr per portion
Magnus Carlssons spagetti med handskalade räkor

1 krmSalt Fint
500 gFrysta räkor
1 stPersilja - färsk
150 gSalladslök
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
1 klyftaVitlök Vanlig
1 dlVispgrädde
1 mskMat & Bak Smör
500 gSpaghetti
Instruktioner
1

Koka upp lättsaltat pastavatten med en skvätt olivolja i. Lägg i pastan och koka efter anvisningar. Hacka salladslöken fint och stek den mjuk i olivolja och smör. Lägg i finhackad chili om du vill ha lite styrka. Tillsätt grädden och låt koka upp och sjuda i 2-3 minuter. Mängden grädde är efter tycke och behov, själv föredrar jag pasta med sås och inte sås med pasta. Tillsätt räkorna i såsen och låt dem bara bli varma, de får inte koka. Salta och peppra. Häll den färdiga pastan i en skål. Häll över räksåsen och nästan all persilja, finhackad. Rör runt ordentligt och servera. Garnera med persilja på toppen. Drick gärna ett lätt vitt vin till detta, förslagsvis Chardonnay, Chablis eller Riesling. Servera öven mineralvattnet San Pellegrino för ännu mer italienska.