Lyxiga hamburgare med svamp, ädelost och coleslaw
Mari Bergman

Lyxiga hamburgare med svamp, ädelost och coleslaw

30 minEnkelt
436,25 kr
4 portioner49,21 kr per portion
Magiska hamburgare som kommer att göra succé på middagsbordet!

Hamburgare
500 gKöttfärs - Nöt
1 stÄgg
3 krmSvartpeppar Malen
125 gFärska champinjoner
1 stGul lök
1,2 tskSalt Fint
1 tskTimjan - torkad
0,5 mskOlivolja, Extra Virgin
0,5 mskMat & Bak Smör
Coleslaw
200 gVanliga morötter
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
250 gVitkål
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
0,5 stCitron
Tillbehör
324 gHamburgerbröd
0,3 stRomansallat
0,5 stRödlök
140 gÄdelost
1 stKvisttomater
Instruktioner
1

Hamburgare: Skala och finhacka lök och ansa och grovhacka champinjonerna. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och fräs lök och svamp tills svampen har vätskats ur och fått lite färg. Ta sedan av från plattan och låt svalna lite. Diska ur stekpannan.

2

Lägg färsen i en bunke och tillsätt salt, peppar, timjan, svamp- och lökblandningen samt ägg. Blanda om ordentligt och forma 4 stora hamburgare.

3

Hetta upp smör och olja i stekpannan och stek hamburgarna ca 3-4 min på varje sida till de har fått en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt dem bli klara i pannan medan du gör coleslaw och tillbehör.

4

Coleslaw: Skala och riv morötter och skiva vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg morot och vitkål i en skål och tillsätt citronsaft, honung och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Skölj och skiva tomaten, skala och skiva rödlöken samt skölj fyra stycken salladsblad. Skiva ädelosten i så tjocka skivor du vill ha och lägg på de varma hamburgarna.

Montera ihop hamburgarna på bröden tillsammans med sallad, coleslaw, lök och tomat.

Näringsvärde: 640 kcal, 42 g protein, 36 g fett, 39 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell