Laxburgare med mangodressing och klyftpotatis
Mari Bergman

Laxburgare med mangodressing och klyftpotatis

45 minEnkelt
461,35 kr
4 portioner46,76 kr per portion
Hemgjorda laxburgare som är superenkla att göra. Burgarna smaksätts med vitlök, chili, ingefära och syrlig lime. Till serveras dressing och klassisk klyftpotatis. (Tastelines Barnkasse v45 2015)

Tillbehör
800 gPotatis Fast
2 stKvisttomater
0,5 stIsbergssallat
324 gHamburgerbröd
1 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
Laxburgare
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskMat & Bak Smör
1 klyftaVitlök Vanlig
0,75 stLime
1 stÄgg
0,5 tskIngefära Malen
1,5 krmChilipulver
1 tskSalt Fint
500 gLaxfilé
1 mskOlivolja
Dressing
0,5 tskSambal Oelek
100 gMango Chutney
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
2 dlYoghurt för Matlagning
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tillbehör: Tvätta och klyfta potatisen. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olivolja. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 35-40 min.

3

Laxburgare: Lägg de tinade laxfiléerna i en matberedare tillsammans med skalad vitlök, ingefära, chilipulver, salt, peppar, ägg, och limesaft. Mixa till en smet.

4

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek 4 burgare. Smeten är ganska lös så det lättaste är att klicka i färsen i pannan med hjälp av en sked. Stek burgarna gyllenbruna på båda sidor. Sänk sedan värmen och låt dem bli helt genomstekta.

5

Dressing: Blanda yoghurt med 3 msk mango chutney och sambal oelek. Smaka av med lite salt och peppar.

6

Tillbehör: Skölj tomaterna och salladen. Skala rödlöken. Skär tomat och rödlök i tunna skivor och dra loss salladsblad och lägg på ett fat.

Låt var och en plocka ihop sin egen burgare och servera med klyftpotatis.

Bild:

Linnea Swärd