Lax- och västerbottensbiffar med hemgjorda frites och kålsallad
Mari Bergman

Lax- och västerbottensbiffar med hemgjorda frites och kålsallad

40 minEnkelt
333,45 kr
4 portioner46,47 kr per portion
Smarriga laxbiffar med hemgjorda pommes frites och Västerbottenssås.

Sallad
1 klyftaCitron
1 stRödlök
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
250 gVitkål
1 krmSalt Fint
200 gVanliga Tomater
Dip
75 gRiven Västerbottensost
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 klyftaCitron
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
Frites
3 stBakpotatis
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
Biffar
500 gLaxfilé Fryst
1 mskMat & Bak Smör
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSalt Fint
0,75 stCitron
75 gRiven Västerbottensost
1 mskOlivolja
3 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Frites: Skala potatisen och skär den i pommesfritesliknade stavar. Lägg potatisstavarna i en ugnsform eller på en plåt och ringla över lite olja. Strö över flingsalt efter smak och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen ca 30 min eller tills potatisen är fint gyllenbrun.

2

Biffar: Mixa ihop laxbitarna med ost, vitlök, persilja, citronsaft, salt och peppar i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer och bunke.

3

Forma 4 stycken stora biffar och stek dem på båda sidor på medelvärme i lite smör och olja tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara på eftervärme.

4

Dip: Mixa ihop creme fraichen med osten till en slät dip. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

5

Sallad: Skölj och tärna tomaterna och skär kålen i bitar. Skala och finhacka rödlöken. Blanda samman i en skål och smaka av med citronsaft, olivolja, salt och peppar.

Servera laxbiffarna med frites, västerbottensdip och kålsallad.

Näringsvärde: 778 kcal 39 g protein 49 g fett 40 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd