Kycklinggryta med ingefära

Kycklinggryta med ingefära

30 minEnkelt
355,55 kr
6 portioner39,28 kr per portion
Ett recept av Monika Ahlberg

Kycklinggryta
1 stRödlök
1 lVatten
1 mskMat & Bak Smör
900 gKycklingfile
3 tskKetjap
300 gMorötter
2,5 dlMatlagningsgrädde
2 mskHönsbuljong
50 gFärsk ingefära
Servering och garnering
1 mskGräslök - färsk
4 dlLångkornigt Ris
1 dlSalladsmix
Instruktioner
1

Finhacka löken.

2

Skala och skär morötterna i stavar.

3

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar.

4

Hetta upp smör i en gryta.

5

Fräs lök och kyckling i smöret.

6

Häll på vattnet och grädden.

7

Tillsätt buljongtärningarna och morotsstavarna.

8

Riv ner ingefäran och smaka av med soja, salt och peppar.

9

Låt soppan koka i ca 5 minuter tills kycklingen är klar.

10

Servera grytan med ris och eventuellt bröd.

11

Garnera med hackad gräslök.

Bild:

Ann Lindberg