Kyckling med ädelost- och granatäpplesallad

Kyckling med ädelost- och granatäpplesallad

40 minEnkelt
304,20 kr
4 portioner29,99 kr per portion
En otroligt god och inspirerande kycklingrätt.

Sallad
1 stPaprika
0,5 dlGurka
1 stGranatäpple
Kycklingen
700 gKycklingfile
1 dlCreme Fraiche Naturell
100 gValnötter
1 stGul lök
0,5 tskTimjan - torkad
140 gÄdelost
1 mskKycklingfond
1 stVitlök Färsk
1 mskOlivolja
Tillbehör
3 dlVildris
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200°

2

Skala och finhacka löken och vitlöken. Hetta upp en panna med oljan och stek lök och vitlök tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kycklingfilérna och stek några minuter per sida. Salta och peppra efter smak och krydda med timjan.

3

Lägg kyckling och lök i en ugnsform. Mosa ihop ädelost med pressad vitlök, crème fraiche, grovhack- ade valnötter och fond. Bred ut över kycklingen och sätt in i ugnen ca 20- 25 min.

4

Koka ris eller gryn efter anvisning på paketet.

5

Skölj gurka och paprika. Skär gurkan på längden och ta ur det vattniga med hjälp av en sked. Skär gur- kan och paprikan i små tärningar. Dela granatäpplet i 4 delar och pilla ut kärnorna. Blanda samman allting i en skål. Servera kycklingen tillsammans med ris/gryn och granatäppelsallad.

Bild:

Linnea Swärd