Kyckling, svamp och nudlar i miso- och röd currybuljong
Mia Troberg

Kyckling, svamp och nudlar i miso- och röd currybuljong

30 minEnkelt
345,55 kr
4 portioner40,39 kr per portion
En smal soppa som kan lindra förkylning och passar dig som kör periodisk fasta

2 stFärsk kycklingfilé
1 stRödlök
9 dlVatten
2 mskFärsk ingefära
2 mskOlivolja
100 gShiitake-svamp
1,5 mskRöd Currypasta
20 gMiso
1 dlKoriander - färsk
200 gBrysselkål
0,5 stChilipeppar Röd
1 stLime
400 gShiratakinudlar
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Skär kycklingen i bitar. Strimla svampen, skiva rödlöken, hacka vitlöken och dela brysselkålen. Fräs kyckling, lök, ingefära, svamp och vitlök i oljan några minuter.

2

Lägg detta i en kastrull och tillsätt brysselkål, misosoppspastan (2 st portionsförpackningar), limesaft, currypasta, röd chili och vatten. Koka ca 5 minuter. Tillsätt nudlar och koka upp, blanda ner färsk koriander. Smaka av med salt.

Näringsvärde: Energi (kcal) 185, Protein (g) 16, Fett (g) 8, Kolhydrater (g) 9

Bild:

Malou Fickling