Krispig fläskytterfilé med sötsur sås och gurksallad
Mari Bergman

Krispig fläskytterfilé med sötsur sås och gurksallad

45 minEnkelt
397,60 kr
4 portioner47,40 kr per portion
God krispigt ugnsstekt fläskytterfilé med sötsur sås och smarriga asiatiska smaker.

Sötsur sås
100 gSkivad ananas
2 mskVitvinsvinäger
2 dlVatten
1 mskPotatismjöl
1 mskKycklingfond
1 mskStrösocker
2 mskTomatpuré
1 tskSalt Fint
Tillbehör
3 dlJasminris
Kött
1,5 dlStröbröd
1 krmSvartpeppar Malen
40 gSesamfrö
2 stÄgg
2 krmSalt Fint
600 gFläskytterfile Färsk
1 stBakplåtspapper
Gurksallad
100 gSkivad ananas
1 mskFärsk ingefära
0,5 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
0,5 stGurka
0,5 stChilipeppar Röd
0,5 stPurjolök
1 mskVitvinsvinäger
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Kött: Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Putsa fläskytterfilén från fett och senor och skär den i 2 cm tjocka skivor. Krydda ordentligt med salt och peppar.

3

Vispa upp äggen i en djup tallrik. Blanda ströbröd och sesamfrön på en flat tallrik.

4

Vänd köttbitarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen så att de blir helt täckta. Lägg köttbitarna på plåten och sätt in i ugnen ca 15- 20 min.

5

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.

6

Sötsur sås: Rör ut potatismjölet med lite av vattnet. Blanda ihop 1 dl juice från ananasburken (spara skivorna till gurksalladen) och resten av alla ingredienser i en kastrull och låt det koka upp. Sänk värmen och låt såsen småsjuda till servering.

7

Gurksallad: Skölj gurkan och dela den på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och skär gurkan i halvmånar. Finhacka och skölj purjolöken. Skär ananasringarna i mindre bitar. Skala och finriv ingefäran och skölj och finhacka chilipepparn. Blanda samman allting i en skål och tillsätt salt, olja och vitvinsvinäger.

Servera den krispiga fläskfilén med sötsur sås och gurksallad.

Näringsvärde: Kcal: 629 Fett: 17 g Protein: 45 g Kolhydrater: 70 g

Bild:

Linnea Swärd