Korv Stroganoff

Korv Stroganoff

30 minEnkelt
196,65 kr
4 portioner25,32 kr per portion
Klockan är halv sju och ungarna vill ha middag NU. Då passar den här klassikern med falukorv perfekt. Inga krusiduller, inget krångel, bara väldigt, väldigt gott. (Tastelines Barnkasse v3 2017)

Tillbehör
1 krmSalt Fint
3 dlJasminris
1 mskMat & Bak Smör
250 gHaricot Verts Färsk
Stroganoff
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
0,5 stGul lök
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskTorkad oregano
400 gFalukorv
200 gVanliga morötter
2,5 dlMatlagningsgrädde
1 mskOlivolja
3 mskTomatpuré
Instruktioner
1

Koka ris enligt anvisning på paketet och koka upp lite lättsaltat vatten i en kastrull till bönorna.

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och skiva morötter i tunna skivor. Ta bort plasten och skär korven i strimlor.

Hetta upp lite olja i en stekpanna eller stekgryta. Bryn lök och morötter tillsammans med timjan. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Tillsätt tomatpuré och grädde.

Smaka av med salt och svartpeppar och låt korvpannan småputtra några minuter.

Förväll haricots verts någon minut i det kokande vattnet. Sila av vattnet och tillsätt en klick smör. Servera stroganoffen med ris och smörslungade haricots verts.