Kokoskakor med chokladsmör
Linnea Swärd

Kokoskakor med chokladsmör

30 minEnkelt
189,75 kr
10 portioner8,80 kr per portion
Vacker färgklick på buffébordet. Tio stora kakor (som på bilden) eller 20 små.

Kakor
1 dlRiven kokos
1,5 dlVetemjöl
100 gMat & Bak Smör
0,5 dlStrösocker
Chokladsmör
75 gMat & Bak Smör
1 stÄgg
125 gMörk chokladkaka
2,5 dlFlorsocker
Garnering
200 gJordgubbar
Instruktioner
1

Chokladsmör: Finhacka chokladen och smält i en bunke över vattenbad eller i mikro.

2

Tärna smöret och vispa ihop med florsocker och ägg. Blanda i chokladen och låt svalna.

Foto: Linnea Swärd & Sanna Livijn Wexell

3

Kokoskaka: Sätt ugnen på 175 grader.

4

Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

5

Skär smöret i små bitar och arbeta snabbt in med mjölblandningen till en fast deg.

6

Dela degen i tio delar (som bilden), eller 20 mindre och rulla till kulor, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till lite. Kakorna smälter ut på plåten.

7

Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter tills kakorna börjar bli gyllenbruna.

8

Ta ut och låt svalna något. Bred på chokladsmör och garnera med jordgubbar.

Bild:

Linnea Swärd & Sanna Livijn Wexell