Kalljästa vetebullar
Linnéa Seidel

Kalljästa vetebullar

2 tEnkelt
99,80 kr
1 portion21,67 kr per portion
”Det är något speciellt med kalljästa vetebullar, de blir liksom extra goda!”

Deg
100 gMat & Bak Smör
5 dlMellanmjölk
14 dlVetemjöl
1 stÄgg
1 dlStrösocker
50 gJäst
Fyllning
100 gMat & Bak Margarin
4 tskKanel Malen
1 dlStrösocker
Pensling och garnering
1 stÄgg
1 dlPärlsocker
Instruktioner
1

Vispa först upp ägget. Smula sönder jästen och rör ut den med ca en dl kall mjölk.

2

Tillsätt det uppvispade ägget, resterande kall mjölk, smör och socker. Rör väl. Tillsätt sist mjölet i omgångar. Tänk på att hela mängden kanske inte behövs!

3

Kavla ut till en rektangulär platta. Bred smöret över. Pudra på socker och kanel. Rulla ihop till en längd. Skär i ca två cm breda bitar och lägg i formar.

4

Låt bullarna jäsa i minst två timmar under bakduk i rumstemperatur eller över natten i kyl täckta med plast.

5

Pensla med uppvispat ägg och strö pärlsocker över (har de jäst i kyl, ta först fram och jäs i rumstemperatur ca 20 minuter).

6

Grädda i mitten av ugnen i 220 grader i 10 minuter.

Bild:

Katja Kristoferson