Jennie Walldéns Teriyakilax med nudelsallad
Jennie Walldén

Jennie Walldéns Teriyakilax med nudelsallad

30 minEnkelt
445,65 kr
4 portioner86,00 kr per portion
Jennie Walldén som gästar matkassen bjuder denna vecka på en smaksensation med korianska smaker i form av teriyakilax med nudelsallad. Lägg gärna in laxen i den goda marinaden redan kvällen innan, så blir den lite extra god.

Nudelsallad
150 gSugarsnaps
0,5 stRödlök
70 gFärsk bladspenat
1 mskJapansk soja
2 mskRapsolja
200 gGlasnudlar
1 krmSalt Fint
400 gMinimajs
100 gRädisor
Lax
600 gLaxfilé
Marinad
1 mskSesamolja
1 mskVitvinsvinäger
1 gVitlök Vanlig
3 mskStrösocker
5 mskJapansk soja
Instruktioner
1

Lax: Dela laxen i 4 jämnstora bitar.

2

Marinad: Riv vitlök och rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxbitarna i marinaden och ställ eventuellt i kylen över natten.

3

Nudelsallad: Mjuka upp nudlarna genom att koka dem enligt anvisningen på förpackningen, men förkorta tiden med 2 minuter. De ska vara spänstiga. Skölj med iskallt vatten.

4

Lax: Ta upp laxen och torka av den något. Spara marinaden. Stek i medelhet panna, först på ena sidan cirka 3 minuter, sedan den andra sidan i ytterligare 2 minuter.

5

Nudelsallad: Dela minimajs, rädisor och sugarsnaps på mitten. Skär rödlöken i klyftor. Hetta upp en panna med lite olja tills den är rykande het. Stek hastigt minimajs, spenat och rödlök till nudelsalladen. Häll över 1 msk marinad från laxen och tillsätt sojan. Lägg i nudlar, rädisor och sugar snaps och låt bli genomvarmt.

Servera laxen tillsammans med den varma nudelsalladen. Lägg gärna nudlarna som en bädd och toppa med laxen.

Näringsvärde: Kcal: 594, Fett: 19 g, Protein: 33 g, Kolhydrater: 71 g

Bild:

Daniel Ohlsson