Höstgryta med öl och kantareller
Mari Bergman

Höstgryta med öl och kantareller

30 minEnkelt
453,45 kr
4 portioner26,12 kr per portion
Höstgrytan får sällskap av en god mörk öl som ger sin tydliga smak tillsammans med kantarellerna. (Familjematkassen v41 2012)

Tillbehör
500 gTagliatelle
Höstgryta
5 stEnbär
1 tskKinesisk soja
1 stFläskfilé
1 mskMat & Bak Smör
2 krmSvartpeppar Malen
2 dlLättöl max 2,8 %
2,5 dlVispgrädde
1 mskVetemjöl
0,75 stPurjolök
200 gKantareller Konserv
0,5 dlLingon
2 mskKalvfond Buljong
0,5 tskFlingsalt
Sallad
0,5 tskSalt Fint
0,5 mskVinäger
300 gVitkål
0,5 stRödlök
2 stÄpple Golden Delicius
0,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

2

Ta bort fett och senor från fläskfilén och skär den i strimlor. Hetta upp en stekpanna eller gryta och bryn strimlorna i smör. Krydda med salt och peppar och ta sedan upp fläskfilén och lägg över på en tallrik.

3

Rensa kantarellerna och skölj och strimla purjolöken. Stek kantarellerna gyllenbruna i lite nytt smör i stekpannan. Tillsätt purjolöken på slutet. Sikta mjölet över blandningen och rör om. Tillsätt öl, soja, krossade enbär, fond, lingon och grädde och låt det koka upp under omrörning. Lägg i köttet och låt det koka under lock i fem minuter. Smaka av med salt och peppar.

4

Sallad: Skär vitkålen i små bitar och tärna äpplena. Finhacka rödlöken och blanda samman allting med lite olja och vinäger. Krydda med en nypa salt. Servera höstgrytan tillsammans med kokt pasta och kål- och äppelsallad.

Näringsvärde: 743 KCAL 38g Protein 31g Fett 71g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd