Gulaschgryta

Gulaschgryta

2 tEnkelt
260,20 kr
4 portioner21,79 kr per portion
Gulaschgryta

1 stPaprika
2 mskPaprikakrydda
2 mskPersilja - fryst
2 mskFlytande Smör och Margarin
4 dlVatten
2 stGul lök
500 gFransyska & Nötstek
1 stKöttbuljong
400 gKrossade Tomater
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskHavssalt
Instruktioner
1

Skala och hacka löken. Fräs den i matfettet i en bordsgryta tills löken är halvgenomskinlig och börjar få färg. Ta grytan från värmen och rör i paprikapulvret. Tillsätt köttet och de krossade tomaterna och sätt tillbaka grytan på värmen. Späd med hälften av buljongen. Salta och peppra och låt grytan sjuda under lock på svag värme tills köttet är mört, ca 1,5 timme. Späd med mer buljong om det behövs. Blanda i den urkärnade paprikan, skuren i tärningar. Smaka av och strö på lite klippt persilja. Serveras med kokt potatis, ris nudlar eller gröd och grönsallad.