Grönsaksnudlar med curry- och cashewsås
Mari Berman

Grönsaksnudlar med curry- och cashewsås

15 minEnkelt
478,35 kr
4 portioner25,24 kr per portion
Raw Food till lunch? Här är en god, raw huvudrätt.

Tillbehör
70 gRuccolasallat
250 gKörsbärstomater
Grönsaksspaghetti
1 stVanliga morötter
1 stZucchini
1 stRättika
Cashewsås
1 klyftaVitlök Färsk
1 tskCurry
2 stDadlar Färska
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskLantbuljong
1 dlCashewnötter Naturella
1 mskCitron
0,2 stChilifrukter
1 dlVatten
0,5 tskSalt Fint
1 stRöd Paprika
1 mskKokosfett
1 stVanliga morötter
1 tskFärsk ingefära
2 mskGojibär
Instruktioner
1

Gör tomaterna dagen innan: Halvera körsbärtomaterna. Lägg i en form och ringla över lite olivolja. Strö över flingsalt och svartpeppar och sätt in i ugnen på lägsta värme i ca 12 timmar.

2

Kärna ur chilipepparn och skala ingefära och morot. Mixa samman blötlagda dadlar och gojibär med dom övriga ingredienser till cashewsåsen med hjälp av en matberedare. Smaka av såsen med salt och peppar.

3

Skala morot och rättika och skölj zucchinin till nudlarna. Använd dig av en grönsakssvarv eller en potatisskalare och skär långa tunna strimlor av grönsakerna.

4

Blanda ihop grönsaksnudlarna med cashewsåsen och vänd ner ruccola eller spenat. Toppa med torkade körsbärstomater.

Bild:

Linnea Swärd