Grillad kycklingfilé med parmesanslungad potatissallad
Mari Bergman

Grillad kycklingfilé med parmesanslungad potatissallad

30 minEnkelt
494,65 kr
4 portioner62,28 kr per portion
En frisk måltid med potatissallad och grillad kyckling. Passar utmärkt som bufférätt på midsommarbordet!

Kyckling
1 mskOlivolja, Extra Virgin
1 krmSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSvartpeppar Malen
600 gFärsk kycklingfilé
Potatissallad
150 gSockerärta Färsk
2 mskVit balsamvinäger
100 gRädisor
35 gFärsk bladspenat
1 dlYoghurt för Matlagning
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGräslök - färsk
3 mskOlivolja, Extra Virgin
0,5 stRödlök
75 gParmesanost
800 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Potatissallad: Tvätta och koka potatisen i saltat vatten om du inte redan har färdigkokt.

2

Skölj sockerärtor, rädisor, spenat och örter. Skala och finstrimla rödlöken. Skär sockerärtorna på längden och skiva rädisorna. Finhacka persiljan och gräslöken. Blanda ihop alla grönsaker i en stor skål.

3

Kyckling: Dela kycklingfilén på längden ca 1,5 cm tjocka, salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor.

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek filéerna gyllenbruna på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

4

Skär potatisen i halvor när den har svalnat lite. Blanda med alla grönsaker och örter.

Tillsätt olivolja, balsamvinäger och yoghurt. Grovriv parmesanen och blanda runt. Smaka av med salt och peppar.

Servera kycklingfiléerna med den parmesanslungade potatissalladen.

Näringsvärde: Kcal: 609, Fett: 39 g, Protein: 20 g, Kolhydrater: 43 g

Bild:

Andreas Engvall