Grillad fläskkarré med rostad potatis- och jordärtskockssallad
Mari Bergman

Grillad fläskkarré med rostad potatis- och jordärtskockssallad

50 minEnkelt
254,70 kr
4 portioner34,95 kr per portion
Marinerad fläskkarré med den underbart goda potatissalladen passar perfekt både på grillen och till midsommar. (Tastelines matkasse v24 2014)

Dressing
1 stCitron
1 mskOlivolja
0,5 stBasilika - färsk
2 tskHonung
600 gFläskkarré
Marinad
1 krmSalt Fint
3 mskOlivolja
3 krmSvartpeppar Malen
1 mskBalsamvinäger
1 mskHonung
2 mskJapansk soja
Tillbehör
1 mskVit balsamvinäger
70 gFärsk bladspenat
2 krmFlingsalt
1 mskOlivolja
Potatissallad
800 gFärskpotatis
3 stJordärtskocka
3 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Marinad: Blanda ihop olja, soja, honung, balsamvinäger, salt och peppar. Skiva karrén i skivor och lägg den med marinaden i en plastpåse och marinera så länge som möjligt. Gärna i kylen över natten.

3

Potatissallad: Tvätta och skiva potatisen. Skala och riv jordärtskockorna och skala och skiva vitlöksklyftorna. Blanda allt med olivolja och sprid ut över en plåt. Salta rikligt och peppra lite försiktigt. Baka tills de har fått fin färg, ca 30 min. Skyffla runt då och då så att det inte bränns.

4

Grilla eller stek karrén ca 3-4 min på båda sidor.

5

Dressing: Tvätta och riv citronskalet och blanda med citronsaften, olja, honung och sköljd grovhackad basilika. Ta ut potatisen och vänd ned dressingen medan potatisen fortfarande är varm.

6

Skölj spenaten och ringla över lite olja och vinäger. Krydda med en nypa flingsalt.

Näringsvärde: 603 KCAL 29 G PROTEIN 29 G FETT 52 G KOLHYDRATER

Bild:

Nurlan Emir