Grillad fläskfilé med fetaostsallad

Grillad fläskfilé med fetaostsallad

30 minEnkelt
358,40 kr
4 portioner56,05 kr per portion
Grillad fläskfilé med fetaostsallad

75 gHonungsmarinad
2 dlCouscous
350 gAubergine
0,5 krmSalt Fint
150 gFetaost
550 gFläskfile Färsk
100 mlAioli
1 mskOlivolja
200 gKörsbärstomater
0,5 krmSvartpeppar
2 stRödlök
2 mskVinäger
550 gIsbergssallat
Instruktioner
1

Lägg fläskfilén i en påse, slå på 2/3 av honungsmarinaden och låt det marinera minst 1 timme men gärna över natten. Skiva auberginen och lägg den i en påse tillsammans med den resterande honungsmarinaden, och låt dra i ca 30 minuter. Koka couscousen och lägg den i en skål. Strimla salladen, dela tomaterna, skiva löken tunt och bryt osten i halvcentimeterstora bitar. Grilla fläskfilén hel på medelvarm grill, låt den sedan vila några minuter inslagen i aluminiumfolie Grilla auberginen tills den blir gyllenbrun och knaprig. Blanda grönsaker, ost, aubergine och couscous, smaksätt med salt, peppar, olja och vinäger. Skär upp filén och servera dem på salladen och aioli.

Bild:

Gunnar Nydrén