Grekisk pastarätt

Grekisk pastarätt

30 minEnkelt
217,50 kr
4 portioner23,27 kr per portion
En mustig tomatsås med tillbehör som gärna får serveras i olika skålar. Från "Kom in och ät" av Karolina Sparring.

1 mskBalsamvinäger
2 klyftaVitlök Vanlig
3 dlKrossade Tomater
0,5 stGurka
1 tskPaprikakrydda
1 stVanliga morötter
1 dlKalamataoliver
1 dlBladpersilja - färsk
200 gSkruvpasta
2 mskOlivolja, Extra Virgin
2 mskTorkad oregano
2 tskSalt Fint
100 gFetaost
1 dlPumpakärnor
2 mskTomatpuré
1 mskMat & Bak Smör
1 dlKidneybönor
1 stRödlök
Instruktioner
1

Skär de färska tomaterna i bitar (eller använd de krossade tomaterna)

2

Fräs rödlöken och vitlöken i olja och smör på svag värme tills de mjuknar

3

Tillsätt morot, tomatpuré, paprikapulver och oregano.

4

Häll på tomaterna och låt såsen koka ihop i ca 15 minuter. Smaka av med salt, balsamvinäger och några varv med pepparkvarnen.

Lägg upp skivad gurka, oliver, fetaost, pumpafrön (rostade) och bladpersilja i olika skålar.

Servera med pastaskruvar.