Grekisk kött- och lökgryta

Grekisk kött- och lökgryta

3 tEnkelt
271,70 kr
4 portioner43,74 kr per portion
Grekisk kött- och lökgryta

250 gKrossade Tomater
0,2 gLagerblad
0,66 stKanel Hel
2,66 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
0,66 stGul lök
0,66 dlOlivolja
0,66 kgHögrev
0,66 lRött matlagningsvin
0,66 dlVitvinsvinäger
1 tskSvartpeppar Hel
1,33 stNejlikor
Tillbehör
800 gKlyftpotatis Fryst
Instruktioner
1

Skär köttet i ca 4 cm stora bitar. Skala löken under ljummet, rinnande vatten och bryn dem därefter lätt i lite olivolja.

Ta ur löken ur kastrullen och bryn köttet. Hacka vitlöken och rör ned tillsammans med köttet. Tillsätt vinet och vinägern, samt rör ned resten av ingredienserna. Häll i lite extra vatten om köttet inte täcks helt.

Låt grytan puttra på svag värme i 2,5 timme. Köttet ska vara "trådigt" och mycket mört när det är klart. Om inte: häll på lite mer vatten och låt stå ett tag till.

Servera med klyftpotatis.