Glutenfri gräddtårta LCHF

Glutenfri gräddtårta LCHF

1 t 30 minEnkelt
220,85 kr
10 portioner10,41 kr per portion
LCHF gräddtårta, receptet kommer från Ferry food: LCHF, av Cathrine Schück och Björn Ferry (Norstedts)

Glutenfri tårtbotten
2 mskVatten
1,5 tskFlorsocker
70 gMörk chokladkaka
150 gMandelmjöl
40 gMat & Bak Smör
Till garnering
3 dlVispgrädde
100 gNötmix Saltad/Rostad
150 gBlandade Frukt & Bär
Instruktioner
1

Klä en pajform med löstagbar botten med smörpapper. Koka upp vattnet. Dra kastrullen från plattan och rör ner chokladen tills den smält.

Kör mandelspån till mjöl i matberedare. Tillsätt socker och smör. Rör till sist ner den smälta chokladen. Fördela smeten i botten på pajformen. Låt stelna 1 timme i frysen. Toppa med grädde, bär och nötter.