Gluten- och laktosfri persikopaj med hallon
Fia Bladh

Gluten- och laktosfri persikopaj med hallon

30 minEnkelt
287,20 kr
8 portioner16,59 kr per portion
Den här knäckiga pajdegen, som inte ska förgräddas, kan användas till alla möjliga söta pajer. Servera med laktosfri glass eller grädde!

Fyllning
1 stÄgg
2 dlCreme Fraiche Naturell
420 gPersika Konserverad
1 stVaniljstång
2 dlHallon
1 dlStrösocker
Pajdeg
3 dlGlutenfri mix
1 tskBakpulver
1 dlStrösocker
150 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda socker, mjölmix och bakpulver och rör i smöret. Tryck ut degen i en pajform.

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Vispa samman fröna med socker och ägg. Rör i crème fraîche.

Lägg persikohalvorna med snittytan nedåt i pajskalet. Häll fyllningen runt om, och var noga med att inte hälla på persikorna – annars kan de få ful färg i ugnen. Placera till sist ut hallonen. Grädda i 20-30 minuter och låt svalna.