Ginas burgare med pulled chicken och coleslaw

Ginas burgare med pulled chicken och coleslaw

3 tEnkelt
726,85 kr
8 portioner44,60 kr per portion
Imponera med den smarrigaste burgaren gjord på pulled chicken! Ginas recept är perfekt för mindre och större sällskap, för grillpicknick eller för söndagsmiddagen med vännerna - kanske en ljummen sommarkväll i trädgården.

Hamburgerbröd
2 mskStrösocker
1 mskSesamfrö
12,5 gJäst Original
50 gMat & Bak Smör
3 mskTorrmjölk
3 dlVatten
0,5 mskBakpulver
0,5 mskSalt Fint
1 stÄgg
6 dlVetemjöl
Lökrelish
0,5 dlChilisås
2 mskTomatpuré
1 mskVit balsamvinäger
3 mskSirap Ljus
1 krmSalt Fint
1 dlVatten
1 mskSenapsfrö
1 stGul lök
3 mskMajsolja
1 krmChilipeppar & -pulver
Pulled chicken
2 krmSalt Fint
900 gKycklinglår
2 dlBBQ-sås Original
1,5 dlVinäger
Coleslaw
1 stVanliga morötter
1 krmStrösocker
1 krmSalt Fint
400 gVitkål
3 dlÄkta Majonnäs
3 mskVit balsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

6-8 portioner

Hamburgerbröd (6-8 st) : Smula ner jästen i hushållsassistentens bunke. Blanda i vatten, socker, salt och mjölkpulver. Blanda i 4 dl av mjölet. Låt maskinen blanda smeten ca 10 minuter. Täck över med en bakduk och jäs 1 1/2 timme. Tärna smöret och låt det ligga i rumstemperatur ca 30 minuter under tiden smeten jäser klart. Blanda 1,5 dl av mjölet med bakpulvret och arbeta det och smöret i smeten till en smidig deg. Blanda i lite mera mjöl om det behövs. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6 stora eller 8 mindre bitar. Rulla dem till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla bullarna med uppvispat ägg och tryck till dem med handflatan så att de inte blir för höga under gräddningen. Strö över sesamfrön. Låt jäsa utan bakduk ca 15 minuter. Sätt ugnen på 225°. Grädda i mitten av ugnen 12–15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Pulled chicken: Sätt ugnen på 175°. Krydda den tinade kycklingen med salt och lägg den i en ugnssäker gryta med lock. Tillsätt BBQ-såsen blandat med vinägern och blanda om allt väl. Lägg på lock och sätt grytan i nedre delen av ugnen ca 2 timmar. Låt svalna. Ta upp och dra kycklingköttet i bitar med hjälp av två gafflar.

Lökrelish: Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan utan att den tar färg ca 3 minuter. Tillsätt senapsfrö och tomatpuré och fräs ca 1 minut. Tillsätt sirap och fräs ca 1 minut. Blanda i chilisås. Blanda i vattnet. Smaka av med vinäger, salt och chilipeppar. Sjud ca 5 minuter. 4–6 portioner.

Coleslaw: Skala och riv moroten grovt. Ansa och strimla kålen. Blanda majonnäs och vinäger i en bunke. Smaka av med salt, peppar och socker. Vänd ner grönsakerna och blanda väl. Täck med plastfilm och ställ kallt 2–3 timmar. 4 portioner.

Bild:

Eva Hildén Smith