Fläskytterfilé med palsternacksstomp

Fläskytterfilé med palsternacksstomp

30 minEnkelt
383,60 kr
4 portioner58,25 kr per portion
www.ica.se

3 stPalsternacka
1 stKöttbuljong
600 gPotatis för Mos
2 mskMajsstärkelse
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 stÄgg
1 dlSenap
600 gFläskytterfile Färsk
2 stÄpplen
1 stBalsamvinäger
2 mskStröbröd
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225ºC. Palsternacksstomp: Skala potatis och palsternacka. Skär i bitar och koka dem mjuka i vatten. Häll av vattnet. Mosa grovt och blanda med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor. Stek köttet ca 3 minuter på varje sida i matfett i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg köttskivorna i en ugnssäker form eller plåt. Blanda senap, äggula och majsstärkelse. Bred senapsblandningen på köttskivorna. Strö på ströbröd. Sätt in formen högt upp i ugnen 10-12 minuter. Vispa ur pannan med köttbuljong. Smaka av med balsamvinäger. Riv äpplet och rör ner det. Servera köttet med palsternacksstomp och äppelsky.

600 g fläskytterfilé 2 msk smör eller margarin salt och peppar 1 dl svensk senap 1 äggula 2 tsk majsstärkelse 2 msk ströbröd 1 1/2 dl köttbuljong balsamvinäger 2 äpplen Palsternacksstomp

600 g potatis 3 palsternackor ca 1 1/2 dl lättcrème fraiche salt och peppar