Fläskfilégryta

Fläskfilégryta

20 minEnkelt
553,60 kr
4 portioner73,47 kr per portion
Höstgryta

1 mskMat & Bak Smör
1 dlCornichons
1 stGul lök
1,5 dlVispgrädde
1 klyftaVitlök
1,5 dlMatlagningsvin Vitt
0,5 tskSvartpeppar Malen
1 tskFlingsalt
100 gÖlkorv
600 gFläskfilé
1 stZucchini
1 mskOlivolja
1 dlSyltlök
500 gPotatis för Mos
Instruktioner
1

Putsa fläskfilén och skär i 2 cm tjocka skivor Skiva ölkorven Skär zucchinin i tärningar Strimla den gula lök Finhacka vitlöksklyftan

2

Smält smör och olja i en träktörpanna eller gryta och bryn köttet, korv, zucchini, lök och vitlök 5 min.

3

Tillsatt vin, grädde, cornichons och syltlök.

4

Koka ytterligare 5 min.

Servera med ris eller potatis mos och en grön salad.

Bild:

Wolfgang Kleinschmidt