Fläskfilé "Char Siu"

Fläskfilé "Char Siu"

3 tEnkelt
385,75 kr
4 portioner35,92 kr per portion
Smarrig fläskfilé med nudlar och grönsaker.

1 stSalladslök
100 gFärska champinjoner
150 gÄggnudlar
50 gSockerärta
200 gSataysås
600 gFläskfile Färsk
2 mskKinesisk soja
1 mskOlivolja
100 gVanliga morötter
Instruktioner
1

Putsa fläskfilén fri från senor och fett. Lägg den i en påse tillsammans med Sataysås och låt det marinera minst 3 timmar men gärna över natten. Hetta upp ugnen till 220 grader, lägg fläskfilén på ett ugnsgaller. Sätt in köttet i den heta ugnen, ställ en långpanna med några deciliter vatten under. Sänk värmen till 150 grader och låt köttet steka ca 20 minuter. Ös med marinaden som droppar ned i pannan upprepade gånger under stekningen. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av. Strimla alla grönsaker fint. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna, lägg i hackade grönsaker och nudlar, låt det steka ca 30 sekunder tills allt är varmt. Smaksätt med salt, peppar och soja. Servera kött och nudlar tillsammans med resterande Sataysåsen. Njut!

Bild:

Gunnar Nydrén