Fisksoppa med saffran
Mari Begman

Fisksoppa med saffran

1 tEnkelt
463,45 kr
4 portioner56,45 kr per portion
Fisksoppa med saffran

Soppa
0,5 stFänkål Färsk
1 lVatten
2 tskÖrtagårds Krydda
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 stVanliga Tomater
2 mskOlivolja
0,5 stPurjolök
0,5 gSaffran
200 gRäkor Skalade
1 stLagerblad
225 gMusslor i Lake
2 stFiskbuljong
400 gTorskfilé
Aioli
1 stÄgg
2 dlMatolja
1 tskFlingsalt
1 klyftaVitlök
Bruschetta
50 gMat & Bak Smör
1 klyftaVitlök
1 stBaguette
Instruktioner
1

Soppan: Strimla purjolök och finhacka fänkål och tomat. Fräs i olja. Tillsätt vatten, buljongtärningar, saffran och lagerblad. Sjud i ca 10 minuter. Gör under tiden aiolin (se nedan).

Dela fisken i kuber och tillsätt i grytan. Sjud i ytterligare 7-8 minuter. Förbered under tiden bruschettan.

Smaka av med örtkryddor och créme fraiche (1-2 dl). Tillsätt musslor och räkor. Låt allt bli varmt. Servera med aioli och bruschetta.

Aioli: Knäck ägget i en smal skål/bägare. Tillsätt vitlök och salt. Mixa med stavmixer. Häll i oljan (1-2 dl), lite i taget, tills aiolin har en tjock konsistens.

Bruschetta: Pressa ner vitlöken i smöret och rör ihop. Skiva baguetten och bre på vitlökssmöret. Värm under grillen i ugnen i 2-3 minuter tills brödet fått färg.