Fetagratinerad laxfilé med rödbetsrisotto

Fetagratinerad laxfilé med rödbetsrisotto

30 minEnkelt
421,50 kr
4 portioner54,37 kr per portion
Färgglad risotto som faktiskt även funkar att ha på ett vegetariskt julbord. Istället för lax att gratinera kan man ha quornfilé.

Risotto
3 mskOlivolja
2 mskMat & Bak Smör
400 gRödbetor
0,5 dlParmesanost
1 stGul lök
1 klyftaVitlök
5 dlGrönsaksbuljong
2,5 dlArborioris
600 gLaxfilé
Fetaröra
1 tskRosmarin - torkad
200 gFetaost
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
Instruktioner
1

Skala och skär lök och rödbetor i små bitar. Fräs dem i olivoljan i en vid kastrull eller stekpanna med höga kanter. Häll ner riset och tillsätt lite het buljong i taget. Puttra i 20 minuter, och tillsätt mer buljong efter hand.

Blanda ihop fetaröran, och missa inte att ha i lite salt och peppar också. Lägg laxen på oljat ungsfat, och bred över fetaröran. Grädda i 200–225°C i 12–15 minuter (eller tills du vet att laxen är klar).

Rör ner smör och riven parmesan i risotton. Smaksätt med salt och peppar, och servera med en grönsallad.