Färsspett med klyftpotatis och fetaostsallad
Mari Bergman

Färsspett med klyftpotatis och fetaostsallad

45 minEnkelt
235,65 kr
4 portioner37,07 kr per portion
Färsspett med en smakrik och färgglad sallad. Spetten passar utmärkt att grilla en varm sommardag. (Tastelines barnkasse v21 2016)

Biffar
8 stGrillpinnar
1 tskPaprikakrydda
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskSalt Fint
500 gKöttfärs - Nöt
1 klyftaVitlök Vanlig
2 tskSpiskummin
Potatis
900 gPotatis
1 tskTimjan - torkad
2 mskOlivolja
Sås
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmSvartpeppar Malen
50 gPesto Röd
1 krmSalt Fint
Sallad
1 mskOlivolja
2 krmSalt Fint
150 gFetaost
1 stPaprika
1 stVanliga Tomater
2 krmSvartpeppar
Instruktioner
1

Potatis: Sätt ugnen på 200 grader. Skala och klyfta potatisen och lägg på en plåt. Ringla över olja och salta och peppra efter smak. Strö över timjan och sätt in i ugnen ca 30-40 minuter.

2

Färsspett: Blanda färsen med spiskummin, paprikapulver,salt och svartpeppar.Pressa i vitlök och blanda om ordentligt. Forma ca 6-8 st järpar och trä på spett. Gör plats på potatisplåten och sätt in i ugnen ca 15-20 min.

3

Sås:Blanda yoghurt med pesto och Smaka av med salt och peppar.

4

Sallad:Skölj tomat, paprika och gurka och tärna alla grönsaker. Skölj och grovhacka basilikan. Blanda alla grönsaker i en skål med basilikan och tillsätt olja, vinäger och en nypa salt och peppar. Skär fetaosten i bitar och blanda i.

Servera färsspätten tillsammans med klyftpotatis, pestosås och sallad.

Bild:

Linnea Swärd