Fajitas med kycklinglårfileér och gucamole
Hemmakock

Fajitas med kycklinglårfileér och gucamole

40 minEnkelt
336,40 kr
8 portioner16,79 kr per portion
Bröd fyllda med en kryddig fajita

Tillbehör
1 stGul Paprika
1 stRödlök
1 stTortilla - Små
1 stRöd Paprika
0,5 stOregano - färsk
Spice rub
2 tskFlingsalt
600 gKycklinglårfile Färsk
1 tskSpiskummin
1 tskPaprikakrydda
Gucamole
2 stAvokado
1 stVanliga Tomater
2 klyftaVitlök Färsk
1 stChilipeppar Röd
1 stLime
1 stKoriander - färsk
0,5 stGul lök
1 tskFlingsalt
Instruktioner
1

Skölj kycklingen och torka den med papper. Blanda ingredienserna till spice rub och massera in kryddblandningen i kycklingen. Låt den ligga i en plastpåse i kylen minst 1 timme.

Dela, kärna ur och klyfta paprikorna. Skala och klyfta rödlöken. Lägg åt sidan. Dela, kärna ur och gröp ur köttet från avokadon, lägg det i en skål. Dela, kärna ur och tärna tomatköttet och chilin. Skala och finhacka löken. Finriv vitlöksklyftorna. Blanda allt med avokadoköttet och pressa i limesaften. Hacka koriandern och blanda i den, smaka av med salt. Dekorera med limeklyfta vid servering.

Förbered grillen till en fin, grå grillglöd. Grilla kycklinglårfiléerna ca 8 min på varje sida. Strimla dem sedan. Grilla paprika- och lökklyftorna hastigt, på spett eller grillkorg.

Blanda kyckling och grönsaker på ett fat, dekorera med oregano. Värm tortillabröden hastigt på grillen. Låt var och en fylla bröden och toppa med guacamole.

Bild:

Ulrika Ekblom