Eriks panerade torskfilé med remouladsås
Erik Lallerstedt

Eriks panerade torskfilé med remouladsås

30 minEnkelt
251,70 kr
4 portioner47,66 kr per portion
Erik Lallerstedts panerade fisk med potatis och hans egna remouladsås. (Tastelines matkasse v42 2013)

Fisk
0,5 tskSalt Fint
600 gTorskfilé
2 krmSvartpeppar Malen
2 stÄgg
1 mskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja
1,5 dlStröbröd
Sallad
1 mskBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
2 krmSalt Fint
100 gMozzarellaost
125 gKörsbärstomater
Tillbehör
1 stCitron
800 gMandelpotatis
230 mlRemouladsås
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka potatisen med skal på i saltat vatten.

2

Fisk: Vispa ihop äggen i en djup tallrik och häll ströbröd på en flat tallrik.

3

Skär fisken i fiskpinnestora bitar. Salta och peppra på varje bit efter smak. Vänd varje fiskbit först i ägg och sedan i ströbröd.

4

Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek fiskpinnarna gyllenbruna några minuter på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

5

Sallad: Skär tomat och mozzarella i skivor och lägg upp på en tallrik. Ringla lite olja och balsamvinäger över och strö över en nypa salt och peppar.

Servera den panerade torskfilén med Eriks remouladsås, tomat- och mozzarellasallad, citronklyftor och kokt mandelpotatis.

Näringsvärde per portion: 714 kcal 40 G protein 42 G fettkolhydrater

Bild:

Linnea Swärd