Dilliga fiskburgare med söt dressing och knapriga rotfrukter
Mari Bergman

Dilliga fiskburgare med söt dressing och knapriga rotfrukter

45 minEnkelt
468,90 kr
4 portioner61,26 kr per portion
Festliga men enkla fiskburgare med rostade rotfruktsstavar. (Tastelines Barnkasse v38 2016)

Dressing
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt Fint
1 mskSweet Chili
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
1 stRödlök
1 stVanliga Tomater
4 stHamburgerbröd
0,5 stIsbergssallat
Rotfrukter
2 mskOlivolja
700 gPotatis Fast
2 krmSalt Fint
300 gVanliga morötter
1 krmSvartpeppar Malen
Fiskburgare
400 gTorskfilé Fryst
0,5 stGul lök
1 mskMat & Bak Smör
20 gDill - fryst
2 mskOlivolja
3 krmSvartpeppar Malen
1 mskPotatismjöl
1 tskSalt Fint
0,5 stCitron
1 dlStröbröd
400 gLaxfilé Fryst
0,5 dlVispgrädde
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rotfrukter: Skala potatis och morötter och skär dem i klyftor och stavar. Lägg dem i en ugnsfast form och ringla över lite olja. Salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Fiskburgare: Skala löken och skär den i mindre bitar. Lägg tinad lax, tinad torsk, lök, grädde, dill, citronsaft, potatismjöl, ½ dl ströbröd, salt och svartpeppar i en matberedare. Mixa tills du får en slät konsistens.

4

Häll ½ dl ströbröd på en tallrik. Forma 4 st biffar och vänd dem i ströbrödet.

5

Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek fiskbiffarna gyllenbruna, ca 3 min på varje sida. Lägg över dem på ett ugnssäkert fat och sätt in i ugnen ca 10 min.

6

Dressing: Blanda crème fraiche med sweet chilisås och smaka av med salt och peppar.

7

Tillbehör: Skölj och skär tomaten i skivor och skala och skiva rödlöken. Plocka sköljda salladsblad och lägg upp på ett fat.

Låt var och en plocka ihop sin egen burgare och servera med knapriga rotfruktsstavar.

Näringsvärde: Kcal: 507 Fett: 30 Protein: 25 g Kolhydrater: 31 g

Bild:

Linnea Swärd