Citruskyckling med fänkål

Citruskyckling med fänkål

30 minEnkelt
304,60 kr
4 portioner20,55 kr per portion
Citruskyckling med fänkål

Bas
1 mskHonung Flytande
1 stGranatäpple
1 stFänkål Färsk
2 krmSalt Fint
3 krmSvartpeppar
1 stApelsin
1 tskRosmarin - torkad
3 stVanliga morötter
1 tskÖrtsalt
2 mskMatolja
0,5 stMynta - färsk
900 gKycklingklubba Färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
3 mskOlivolja
TIllbehör
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1
  • Sätt ungen på 225°C
  • Ansa och strimla fänkålen. Skala och skär morötterna i slantar. Blanda fänkål och morötter med med 2 msk olja och 2 krm salt i en ugnsäker form.
  • Krydda kycklingklubborna med 1 tsk örtsalt och 3 krm peppar och lägg ovanpå grönsakerna. Ställ mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Blanda färskpressad apelsinjuice av 1 apelsin, 3 msk olivolja, honung, riven vitlöksklyfta, och torkad rosmarin, häll det över kycklingen och ställ in i ugnen ytterligare 5 minuter.

Garnera med granatäppelkärnor och myntakvistar. Serveras med ris, eventuellt smaksatt med saffran.