Chicken Tikka Masala med ris och Raita

Chicken Tikka Masala med ris och Raita

30 minEnkelt
376,50 kr
4 portioner33,16 kr per portion
(Monika Ahlbergs matkasse v34) Kryddig och god indisk rätt som serveras med vackert gult, kaneldoftande ris och yoghurtsåsen Raita

Chicken Tikka Masala
1 klyftaVitlök Vanlig
600 gFärsk kycklingfilé
120 gRöd Paprika
3 mskTomatpuré
0,5 stPurjolök
1 mskFärsk ingefära
1 mskMat & Bak Smör
2 dlMatlagningsgrädde
1 mskGaram Masala
Till servering
4 dlJasminris
1 tskTorkad gurkmeja
10 gKanel Hel
Raita
1 klyftaVitlök Vanlig
1 stGurka
1 tskHonung Flytande
0,5 tskFlingsalt
2 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSvartpeppar
1 tskMynta - torkad
Instruktioner
1

Börja med Raitan. Skölj och riv gurkan. Pressa ut överflödigt vatten och blanda ihop gurkrivet med yoghurt, pressad vitlök, mynta och honung. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Koka riset enligt anvisning, men tillsätt även gurkmeja och kanelstång.

Hacka löken och vitlöken. Kärna ur och dela paprikan i bitar. Skala och riv ingefäran. Hetta upp en panna med smör och bryn kycklingen i några minuter på varje sida. Tillsätt grönsakerna och kryddorna och låt fräsa ytterligare någon minut. Häll på grädde och tomatpuré. Låt puttra ca 5 minuter eller tills kycklingen är klar. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Servera kycklingen med det vackra riset och den svalkande raitan!

Denna indiska rätt serveras över hela världen i otaliga varianter och lustigt nog sägs det att den faktiskt uppfanns i England!