Chicken satay på mitt vis
Monika Ahlberg.

Chicken satay på mitt vis

30 minEnkelt
274,85 kr
4 portioner29,64 kr per portion
En högt älskad klassisk thailändsk rätt gjord på mitt vis. Hemligheten till framgången är nog de tunna långsmala bitarna kyckling på varje spett. Och så den underbara såsen förstås! Servera med jasminris om du vill.

Jordnötssås
0,5 dlSweet Chili
5 mskJordnötssmör
3 klyftaVitlök Vanlig
200 gKokosmjölk
20 gFärsk ingefära
Marinad
0,5 dlKinesisk soja
0,5 dlOlivolja
0,5 dlSweet Chili
20 gMat & Bak Smör
20 stGrillpinnar
600 gFärsk kycklingfilé
Instruktioner
1

Börja med att blötlägga spetten om engångsgrillspett används. Det kan vara mest praktiskt här, med tanke på mängden spett.

Skär kycklingfiléerna i långsmala bitar. Vispa ihop marinaden och lägg ner kycklingen att marinera i minst en halvtimme. Gör sedan så många spett du kan!

Grilla spetten på utegrillen, i grillpannan eller i 225° varm ugn. De kan också stekas i en stekpanna med smör. Stek då hastigt på ganska hög värme i 2–3 min på varje sida.

Skala och riv ingefäran till såsen. Krama ur den rivna ingefäran och lägg saften i en skål. Skala och pressa ner vitlöken. Blanda med kokosmjölk, jordnötssmör och sweet chilisås.

Servera spetten att doppa i jordnötssåsen och eventuellt med jasminris.