Chicken nuggets med curry- och äppeldipp
Mari Bergman

Chicken nuggets med curry- och äppeldipp

30 minEnkelt
344,55 kr
4 portioner32,36 kr per portion
Det är busenkelt att göra egna nuggets och har du inte ork att steka dem i pannan så lägg dem på en oljad plåt och sätt in i ugnen ca 20 min. Blir lika gott det.

Tillbehör
3 dlJasminris
Sås
1 tskMat & Bak Smör
1 stÄpple Golden Delicius
1 tskCurry
1 krmSvartpeppar Malen
200 gMatlagningsyoghurt Turkisk
2 krmSalt Fint
Sallad
2 krmSalt Fint
1 mskOlivolja
1 mskVinäger
0,5 stIsbergssallat
300 gVanliga morötter
1 stBroccoli Färsk
Nuggets
700 gKycklinginnerfile Fryst
2 krmSvartpeppar Malen
45 gSesamfrö Skalat
1 stÄgg
3 mskOlivolja
0,5 tskSalt Fint
0,5 dlStröbröd
1 tskPaprikakrydda
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Sås: Skala och riv äpple. Hetta upp smör på medelvärme i en liten kastrull. Fräs curryn i smöret hastigt. Tillsätt de rivna äpplet och blanda om. Lägg över äppelfräset i en bunke och låt det svalna.

3

Nuggets: Vispa upp ägget med en gaffel i en djup tallrik. Blanda sesamfrön med ströbröd på en flat tallrik.

4

Krydda kycklingen med paprikapulver, salt och peppar. Vänd kycklingbitarna först i ägget och sedan i sesampaneringen. Har du kycklingbröst så skär du dem i nuggetsstora bitar först.

5

Hetta upp en stekpanna med olja och stek nuggetsen krispig på båda sidor. Lägg över dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.

6

Sallad: Koka upp lite saltat vatten till broccolin i en kastrull på spisen. Dela broccolin i buketter och skala och skär stammen i bitar. Förväll dem ca 2-3 min och häll sedan av vattnet.

7

Skala morötterna. Fortsätt att skala långa remsor med skalaren så att du får långa tunna remsor av morötter. Skölj och strimla salladen och blanda med morotsremsor och broccoli. Ringla över lite olja och vinäger.

8

Sås: Blanda yoghurten med äppelfräset och smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde: 781 KCAL 53 G PROTEIN 32 G FETT 64 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd