Cheesecake med passionsfrukt
Mia Troberg Elonq

Cheesecake med passionsfrukt

3 tEnkelt
207,75 kr
10 portioner10,17 kr per portion
Syrlig och god cheesecake med läckert gelétäcke.

Botten
75 gMat & Bak Smör
15 stDigestive original
Gelé
4 mskVatten
1 mskStrösocker
1 stGelatinblad
4 stPassionsfrukt
Fyllning
1 dlStrösocker
4 stGelatinblad
6 stPassionsfrukt
200 gFärskost Naturell
2 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stCitron
1,5 dlKvarg 10 procent
3 mskLemon Curd
1 tskVaniljsocker
Instruktioner
1

Botten: Mixa ihop kex och smör. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Ställ i kylen en timme.

Fyllning: Rör ihop Philadelphiaost, crème fraîche, kesella, vaniljsocker, urskrapade passionsfrukter, lemon curd och socker. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Hetta upp citronsaften och dra åt sidan, smält ner de urkramade gelatinbladen under vispning. Häll blandningen i ostsmeten medan du rör om snabbt. Häll smeten i formen och ställ kallt i en timme.

Gelé: Blötlägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i sockerlösningen. Skrapa ur passionsfrukterna och tillsätt innehållet. Rör om och häll såsen på kakan och ställ kallt så att den stelnar lite, det tar 15-30 minuter.

Bild:

Emma Mattsson