Bulgurfräs med grönsaker

Bulgurfräs med grönsaker

20 minEnkelt
133,15 kr
4 portioner14,07 kr per portion
Vegetarisk

1 stRöd Paprika
1 stCitron
1 stGrönsaksbuljong
1 stZucchini
3 dlBulgur
2 dlCreme Fraiche Naturell
250 gSvamp
3 mskOlivolja
1 stChili
2 klyftaVitlök
Instruktioner
1

Koka upp 6 dl vatten med buljongtärningen. Efter uppkok häll på bulgurn och koka på svag värme under lock enligt anvisningarna.

Hetta upp olivolja i en stekpanna, snåla inte. Fräs på vitlöken och häll sedan på paprikan, zucchinin och svampen. Krydda med salt, peppar och chili.

Ställ grönsaksfräset åt sidan när den är klar. När bulgurn kokat klart, häll på det över grönsaksfräset och stek på ett par minuter. Skär upp en halv citron och krama den över pannan.

Sås: blanda creme fraiche med sambal oelek efter smak.

: Om man inte är helt vegetarian, är det gott att byta ut svampen mot en burk tonfisk. Detta bör då fräsas på i ganska gott med olivolja på medelstark värme.