Broccoli- och brieostpaj med grönsallad
Mari Bergman

Broccoli- och brieostpaj med grönsallad

1 tEnkelt
303,55 kr
4 portioner29,78 kr per portion
Smarrig broccolipaj med tomat som går utmärkt att förbereda dagen innan om du vill. Perfekt på påskbordet eller på buffén!

Pajdeg
125 gMat & Bak Smör
3 mskVatten
3 dlVetemjöl
Fyllning
0,5 stPurjolök
250 gBroccoli Färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
200 gVanliga Tomater
1 krmSalt Fint
2 dlStandardmjölk
5 stÄgg
2 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
15 gBasilika - fryst
2 mskGrönsaksbuljong
200 gBrieost
Sallad
0,5 stIsbergssallat
2 mskOlivolja
125 gKörsbärstomater
0,2 stPurjolök
2 mskVinäger
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pajdeg: Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i en form med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet ca 10 min i ugnen. Torka ur bunken och använd den till äggstanningen.

3

Fyllning: Skölj och dela broccolihuvudet i buketter och skölj och strimla purjolöken tunt. Hetta upp en panna med olja och fräs broccoli och purjolök på medelvärme. Pressa i vitlök, salta och peppra lite försiktigt. Blanda runt och sänk värmen.

4

Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt buljong och basilika.

5

Fördela broccolifräset i botten av pajskalet. Skär brieosten i skivor och lägg över. Skölj och skär tomaterna i tunna skivor och lägg ovanpå osten. Häll över äggstanningen och sätt in i ugnen ca 30- 40 min.

6

Sallad: Skölj och strimla salladen, skölj och dela tomaterna på mitten och skölj och finhacka purjolöken. Ringla över lite olja och vinäger och servera till pajen

Näringsvärde: Kcal:

668

Fett: 38 g. Protein: 23 g. Kolhydrater: 55 g.

Bild:

Linnea Swärd