Barnens favoritkyckling i curry med rödgul sallad
Mari Bergman

Barnens favoritkyckling i curry med rödgul sallad

20 minEnkelt
205,80 kr
4 portioner28,22 kr per portion
Först ut på menyn har vi en klassisk kyckling i currysås. Enkelt, snabblagat och riktigt barnvänligt. Prova dig gärna fram med mängden curry då olika currysorter kan variera väldigt mycket i styrka. Visste du förresten att curry är en kryddblandning som kan innehålla upp till 20 olika kryddor. Den vanligaste är förstås gurkmeja, som ger den karaktäristiska färgen, men även ingefära, kanel, kardemumma, koriander, kryddnejlika, muskotblomma, svartpeppar och spiskummin är vanliga kryddor i curry.(Familjematkassen v4 2013)

Tillbehör
3 dlBasmatiris
1 stGul Paprika
200 gVanliga Tomater
Kyckling
0,5 mskMat & Bak Smör
0,5 tskSalt Fint
0,5 mskOlivolja
2 mskCurry
1 stLime
2 krmSvartpeppar Malen
400 gKokosmjölk
1 tskJapansk soja
0,5 stChilipeppar Färsk
1 tskHonung
600 gKycklingfile
1 stGul lök
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskKycklingfond
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka riset efter anvisning på paketet.

2

Kyckling: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka chilipepparn och strimla Kycklingfiléerna.

3

Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna eller gryta och fräs lök och chilihacket 1 min. Tillsätt kyckling och curry och stek på medelvärme så att kycklingen får fin färg. Tillsätt kokosmjölk, fond, soja och honung och låt det puttra ihop på låg värme i 5 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Skölj och skär tomaterna och paprikan i bitar och lägg i en skål. Klyfta limen. Servera currykycklingen med ris och sallad.

Näringsvärde: 674 KCAL 35g Protein 33g Fett 56g Kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd