Bagels

Bagels

2 tEnkelt
42,90 kr
10 portioner0,51 kr per portion
Det perfekta brödet till en brunch!

1 stÄgg
2 tskSalt Fint
5 dlVatten
25 gJäst Original
14 dlVetemjöl
3 mskHonung
Instruktioner
1

Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader, smula ned jästen i en bunke och slå vattnet över. Tillsätt salt, honung och nästan allt mjöl. Arbeta degen väl i ca 5 minuter med maskin. Det skall vara en ganska kompakt deg.

2

Låt degen jäsa i ca 30 minuter.

3

Tag sedan upp degen på mjölat bakbord och skär den i 12 bitar. Antingen rullar du ut varje degbit och nyper ihop dem till ringar, eller så formar du varje degbit till en bulle och sticker fingret rakt genom den och svingar den runt till fingret tills en rund bagel har formats.

4

Jäs dem på en plåt i ca 45 minuter, det går även att kalljäsa dem i kylen över natten.

5

Koka upp vatten i en stor kastrull, ca 3 l, och sänk ned ett par degringar i taget i vattnet.

6

De skall koka ca 2 minuter på varje sida.

7

Tag ur dem och låt dem torka på en kökshandduk.

8

När du kokat alla bagels, lägg dem på en plåt och pensla med en uppvispad äggvita.

9

Grädda i ca 25 minuter i 220 grader.