Asiatiska fläskfiléspett med coleslaw
Mari Bergman

Asiatiska fläskfiléspett med coleslaw

30 minEnkelt
600,61 kr
4 portioner72,31 kr per portion
Smarriga fläskfiléspett som är enkla och snabba att göra. Servera med en krämig coleslaw och quinoa! (Familjematkassen v6 2013)

Fläskfiléspett
700 gFläskfilé
1 mskHonung Flytande
1 krmSalt Fint
0,5 dlRapsolja
1 mskFärsk ingefära
2 mskSesamfrö
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskBalsamvinäger
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskJapansk soja
Tillbehör
3 dlQuinoa
Coleslaw
1 krmFlingsalt
250 gVitkål
0,5 stGul lök
1 stVanliga morötter
1 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
2 mskVit balsamvinäger
1 mskHonung Flytande
1 tskSesamfrö
1 krmSvartpeppar Malen
1 stÄpple Granny Smith
Instruktioner
1

Fläskfiléspett: Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala vitlök och ingefära och riv dem fint på ett rivjärn. Blanda ihop med honung, soja, balsamvinäger, olja och sesamfrön i en bunke.

3

Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Skär den i bitar och blanda med marinaden. Låt stå och dra i 5 min och trä sedan på spett. Salta och peppra lite lätt på spetten.

4

Lägg spetten på en plåt och sätt in i ugnen ca 15 min.

5

Tillbehör: Koka quinoa enligt anvisning på paketet.

6

Coleslaw: Skala moroten och äpplet och riv dem grovt på ett rivjärn. Skär kålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda samman allting i en bunke med balsamvinäger, honung och yoghurt. Smaka av med salt och peppar och strö över lite sesamfrön.

Servera spetten tillsammans med coleslaw och quinoa.

Näringsvärde: 553 kcal 44 g protein 19 g fett 46 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd