Asiatisk köttfärssås med frisk sallad
Mari Bergman

Asiatisk köttfärssås med frisk sallad

30 minEnkelt
349,05 kr
4 portioner28,17 kr per portion
En köttfärssås på asiatiskt vis som är snabb och enkel att göra. (Tastelines matkasse v1 2016)

Sallad
200 gVanliga morötter
1 mskVinäger
100 gSolroskärnor Rostade
0,5 stIsbergssallat
1 mskRapsolja
Köttfärssås
1 mskJapansk soja
1,5 tskRöd Currypasta
2 dlVispgrädde
2 klyftaVitlök Vanlig
2 mskRapsolja
0,5 tskSalt Fint
1 mskFärsk ingefära
1 tskHonung Flytande
0,5 stPurjolök
1 dlVatten
500 gKöttfärs - Nöt
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka riset efter anvisningar på förpackningen.

2

Köttfärssås: Skölj och grovhacka purjolöken och skala och riv vitlök och ingefära. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn köttfärsen tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök och ingefära och stek någon minut tills löken mjuknat.

3

Tillsätt currypasta/ sambal oelek, soja, salt, grädde, vatten och honung. Låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min.

4

Sallad: Skölj och strimla salladen och skala morötterna. Dra långa remsor med skalaren på morötterna eller riv dem om du tycker att det är lättare. Blanda i en skål med lite olja och ljus vinäger. Tillsätt solrosfrön och servera till köttfärssåsen och riset.

Näringsvärde: Kcal: 760 Fett: 42 g Protein: 37 g Kolhydrater: 57 g

Bild:

Linnea Swärd